Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)

Adásban volt: 2013. May 10.
A recepthez tartozó videó
Finom, kellemesen csípős saláta paradicsomból lila hagymával, fűszerekkel. Nagyon mutatós a sok szín együtt egy tálban, úgyhogy kínáljuk vendégségben is!
2016. January 12.

Hozzávalók

  • 
6 paradicsom, hámozva, kimagozva, felkockázva
  • 
1 lilahagyma vagy 2 salotta, finomra aprítva

  • 1 chilipaprika, kimagozva, finomra aprítva
  • 
1 lime (zöldcitrom) leve és lereszelt héja

  • 1 csomag friss koriander, finomra aprítva
  • 
só
  • bors
  • csipet őrölt római kömény

Elkészítés


A paradicsomot néhány másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, kivesszük, héját lehúzzuk, leves, magos részét eltávolítjuk. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát és a kimagozott chilit a zöldségekhez keverjük. Hozzáadjuk a friss koriandert, a citromlevét és héját. Sózzuk, borsozzuk, csipet őrölt római köménnyel ízesítjük.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Omlós, fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Omlós, fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Egy különleges, fűszeres tortilla, ami csak a tiéd.

Avokádókrém guacamole

Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű. 5 perc alatt kész, szuper egészséges. Az avokádó különleges, úgyhogy nyugodtan kínálhatjuk vendégeinknek is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!