Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsleves sült kacsából

Adásban volt: 2016. October 21.
A recepthez tartozó videó
Így kezdjük: a kacsát egyben süssük meg egy tepsiben, ha ez kész, akkor egyben tegyük át egy nagy lábasba.
2016. October 21.

Hozzávalók

  • 1 egész pecsenyekacsa
  • 1 póréhagyma
  • 2 hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 1 petrezselyemgyökér
  • friss koriander
  • 5 dkg gyömbér
  • 2 rúd fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 1 csomag ázsiai levestészta
  • fokhagyma

Elkészítés

1. A kacsát egyben süssük meg egy tepsiben, ha ez kész, akkor egyben tegyük át egy nagy lábasba. Hideg vízzel öntsük fel, míg ellepi és kezdjük el főzni.

2. A gyömbért karikázzuk fel és tegyük a vízbe 2 fahéjrúddal együtt. Dobjuk mellé a csillagánizst és a fokhagymát is. Adjuk a leveshez a hagymát félbevágva, a sárgarépát megtisztítva nagyobb darabokban, a zellert és a póréhagymát.

3. Lassú tűzön 2-3 órát főzzük, időnként szedjük le róla a habot.

4. Ha elkészült a leves, vegyük ki a kacsát, majd a mellehúsát szeljük vékony szeletekre. Tálaláskor az edény aljára tegyük a tésztát, tegyük rá a húst, öntsük rá a levest, majd adjuk hozzá a zöldségeket (chili, újhagyma, koriander)

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!