Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gumicukor felnőtteknek: házi készítésű boros gumimaci

Fehér, vörös, rozé – bármelyik fajtából készítheted.
2017. February 7.

Hozzávalók

  • ½ csésze bor
  • 2,5 ek. zselatin
  • ¼ csésze cukor

Elkészítés

1. Öntsük egy közepes lábasba a bort, majd szórjuk rá a zselatint. Keverjük addig, míg teljesen feloldódik a fehér por a borban és egynemű, kocsonyás állagot kapunk.

2. Vegyük a gázt takarékra, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább, amíg a bor újra folyékony lesz. Ha zselatincsomókat találunk a keverékben, egy kanállal nyomkodjuk szét azokat.

3. Ha újra folyékony állagú a lábas tartalma, öntsük bele a cukrot.

4. Kapcsoljuk le a gázt, viszont hagyjuk fent a lábast, hogy meleg maradjon.

5. Gyorsan kell dolgoznunk: pipetta segítségével töltsük meg a kívánt formákat (itt most mackóforma, de bármi lehet) a boros keverékkel. 10-15 percre rakjuk hűtőbe a megtöltött formát, hogy meg tudjanak szilárdulni a gumicukrok.

 

forrás: kirbiecravings.com/

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros forró csoki

Vörösboros forró csoki

Szigorúan felnőtteknek való tartalom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!