Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Gyorssegély, ráadásul mehet tésztára, pirítósra, sült zöldségekre, húshoz, mártogatósnak...

Így késztsd a rukkola pesztót
2017. May 3.

Hozzávalók

  • 2 csésze rukkola
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • ¼ csésze pirított fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • ½ citrom leve
  • csipet kóser só
  • ½ csésze extra szűz olíva olaj

Elkészítés

Egy konyhai robotgép táljába rakjuk bele a rukkolát, parmezánt, fenyőmagot, fokhagymát, citromlevet, sót. 30-60 másodpercig keverjük, amíg majdnem jó lesz.

Kapcsoljuk le a gépet, öntsük a keverékhez az olíva olajat. Ezután keverjük össze alaposan. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.

Kaparjuk le az oldalát, majd keverjük át még egyszer. Tároljuk lezárható dobozban, így hűtőben két hétig eláll.

 

forrás: foodiecrush.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!