Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezrek kedvenc sajttortája

Könnyű rájönni, miért ennyire népszerű ez a süti
2017. December 4.

A Pinterest felhasználóinak elsőszámú kedvenc sajttorta-receptje alapján egy könnyed desszert készíthető el. Több mit 146 ezren mentették már a bejegyzést pinjeik közé, és százak kommenteltek pozitívan: „Ez a sajttorta nevetségesen finom. A legjobb, melyet valaha készítettem, és melyet valaha fogok.” – írja az egyik pinner.

Ami különlegessé teszi ezt a tortát, hogy egy klasszikus recept alapján készül, valójában egy hagyományos New York sajttortáról van szó. Az tetejére kerülő vékony cukorréteg pedig plusz édes ízt ad hozzá. Tálaláshoz pedig egy ízleten málnaszószt is dukál.

Hozzávalók

Egy 23 cm átmérőjű tortaformához
  • Az alaphoz
  • 230g keksz (kb. 15 darab kekszből)
  • 2 ek. cukor
  • egy csipet só
  • 60g vaj
  • A sajtkrémes réteghez
  • 900g krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 270g cukor
  • egy csipet só
  • 2 ek.vanília aroma
  • 4 tojás
  • 160ml tejföl
  • 160ml tejszín
  • A tetejére
  • 475ml tejföl
  • 35g porcukor
  • 1 ek. vanília aroma
  • 340g málna
  • 100g cukor
  • 120ml víz

Elkészítés

Aprítsuk morzsákra a kekszeket (robotgép segítségével egyszerűbb), majd keverjük hozzá a vajat, a sót, és a cukrot. Nyomkodjuk bele a keveréket a tortaforma aljába – legyen egyenletes a teteje. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, rakjuk a rácsot az alsó részre.

Mielőtt betennénk sülni az alapot, tekerjük be alufóliával a forma oldalát és alját (ügyeljük arra, ne lyukadjon ki a fólia). Ezt ismételjük meg háromszor, így biztosan nem jut be folyadék a kekszrétegbe. Tegyük be a sütőbe a betekert formánkat, süssük 10 percig, majd vegyük ki, és csökkentsük a hőt 160°C-ra.

Amíg hűl az alapunk, állítsuk össze a középső réteget. Vágjuk fel kockákra a krémsajtot, közepes fokozaton 4 percig keverjük elektromos habverővel, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük további 4 percig. Keverjük hozzá először a sót, majd a vaníliát, majd egyesével a tojásokat. Végül dolgozzuk hozzá a tejfölt is. Ezután jöhet a tejszín. Egynemű, krémes, könnyed állagú keveréket kell kapnunk.

Tegyünk fel forrni közel 2 liter vizet. A sajtkrémes réteget egyenletesen adagoljuk a kekszalapra, egyengessük el egy spatula segítségével, majd helyezzük a tortaformát egy magas szélű tepsibe, öntsük köré a forrásban levő vizet. Süssük 160°C-on 1,5 órán át.

Ha letelt a sütési idő, kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, így hűtsük a tortánkat kb. 1 órán át. Ez megelőzi a sajttorta tetején esetlegesen kialakuló töréseket. Tegyünk alufóliát a tetejére, helyettük hűtőbe 4 órára.

A cukros réteghez keverjük össze a tejfölt, a porcukrot, és a vanília aromát egy közepes tálban, tegyük hűtőbe, míg tálaljuk a tortát. A málnaszószhoz tegyük egy közepes lábasba a gyümölcsöt, a cukrot, és öntsük fel vízzel. Közepes lángon egy krumplipürésítővel nyomkodjuk szét a málna szemeket, majd habverővel 5 percig kevergessük, míg összeáll a szósz. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni.

Tálalás előtt kenjük meg a sajttortánkat a cukros krémmel, szeleteljük, majd csurgassuk meg málnaszósszal.

forrás: Simply Recepies

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mindannyiunk kedvence: a nyári sütés nélküli sajttorta

Mindannyiunk kedvence: a nyári sütés nélküli sajttorta

Ez a kombináció a megfelelő hőfokra hűtve, azaz legalább 6 órán keresztül a hűtőben pihenve pontosan jól vágható sajttortával jutalmaz. És még az elkészítése is nagyon egyszerű!
Rendhagyó mini sajttorta, amely elsősorban cukorbetegeknek és diétázóknak ajánlott

Rendhagyó mini sajttorta, amely elsősorban cukorbetegeknek és diétázóknak ajánlott

Másodsorban a mini étel cuki, vonzza a gyerekeket. Harmadrészt pedig könnyen variálható ez a finom kis tortácska!

Napi ajánlatunk

Top videók