Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szuper mártogatós recept a hétvégére

2017. február 24.

Na ne értsetek félre, a humusz örök szerelem, a szimpla, csicseriborsó, tahini kombó, kevés fokhagymával, egy csipet római köménnyel, jó sok olívaolajjal. De még nekem se lehet itthon mindig tahinim! Konzerv téren egész jól felszerelt vagyok, bár az igazi humusz tudósok száraz csicseriborsóból készítik ezt a remekbe szabott krémet.

De mondom, én egy konzervből jól felszerelt háziasszony vagyok, és ami tényleg mindig van itthon, az a csicseriborsón kívül a konzerv darabolt paradicsom, kukorica, borsó, éééés, dobpergés, FEHÉRBAB! Imádom a hüvelyeseket, ha a konzervjeimből nem derült volna ki, és a gyerekeim is a nyomdokaimba léptek. Borsóval és babbal bármikor pillanatok alatt laktató, és finom vacsorát tudok prezentálni, amit pillanatok alatt tüntetnek el. Viszont most a humuszról volt szó, és arról, hogy nekem sem lehet mindig itthon tahinim.

Hát nem, viszont fehérbab konzervem igen, ami egyenes út egy humuszhelyettesítő mártogatóshoz, ami egyébként önmagában is megállja a helyét, és nem kell megalázni azzal, hogy csak humuszt helyettesít. Az alap a konzerv bab, és a levéből is egy kevés, olívaolaj, citromlé és fokhagyma, valamint innentől kezdve, ami itthon van.

Most épp kevés füstölt paprika, és egy csomó, megmaradt zöldfűszer. Aprítóba vele, és percek alatt kész a tökéletes mártogatós a ma esti mozizáshoz, a tortillacsipsz és zöldségek mellé jó is lesz. Gyorsan össze is dobom az alábbi recept szerint:

Hozzávalók

  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 kk (füstölt) fűszerpaprika
  • 1 tk citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb 1 ek olívaolaj
  • zöldfűszerek
  • (én most petrezselymet, mentát és kaprot használtam)
  • só, bors

Elkészítés

1. A babot szűrd le, de tedd félre a levét.

FullSizeRender

2. Minden hozzávalót dobj egy késes aprítóba, és a léből adj hozzá 2 evőkanálnyit.

3. Keverd krémesre, néha kapard le a tál oldaláról ha szükséges.

4. Ha túl sűrű, adj hozzá még levet, vagy olajat.

5. Olívaolajjal megöntözve tálald.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Horvát Sára

Horvát Sára receptje

Szerkesztőink kedvencei

A japán konyha építőkövei

A japán konyha építőkövei

Amikor a japán konyha kerül szóba, sokan csak a sushira gondolnak, pedig dehogy is!
Ez a legjobb dolog, ami a grillcsirkével történhet

Ez a legjobb dolog, ami a grillcsirkével történhet

Avagy így dobj össze egyszerű de flancos vacsorát grillcsirkéből
Ez a legfinomabb téli paradicsomleves titka

Ez a legfinomabb téli paradicsomleves titka

Mert a paradicsom télen igazán csak sütve jó!

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!