Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sütőben sült cékla

2016. September 26.

Hozzávalók

  • 1,5 kg vörös cékla, jól átmosva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 marék kakukkfű, 1 szál rozmaring, és / vagy 2 babérlevél

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra.

2. Tegyük a céklát az olajjal egy sütőedénybe,  sózzuk, borsozzuk.

3. Adjuk hozzá a fűszereket és ¼ csésze vizet.

4. Fedjük le az edényt szorosan egy  fóliával és süssük a céklát amíg a villa könnyen belecsúszik.

5. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni fedett serpenyőben, majd dörzsöljük le  a héját papírtörlővel.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diétás, sült céklasaláta

Diétás, sült céklasaláta

Egyszerű, gyors, egészséges, diétás céklasaláta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!