Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel

Adásban volt: 2013. június 20.
A recepthez tartozó videó
Frissítő nyári saláta, a változatosság kedvéért tintahallal.
2015. június 15.

Hozzávalók

  • 20dkg friss tintahal
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kis citrom leve
  • 6+1 evőkanál olívaolaj

  • bors
  • 1 kígyóuborka, meghámozva, kimagozva, felszeletelve
  • 25dkg koktélparadicsom
  • 3 szárzeller, felszeletelve
  • 1 csokor kapor, finomra aprítva
  • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva

Elkészítés

A tintahalat karikákra szeleteljük, ha bébi tintahalat kapunk, még jobb, majd forrásban lévő vízbe dobjuk, amelybe egy evőkanál olívaolajat tettünk, és egy percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, félretesszük. Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tintahal fűszervajjal

Az év bármelyik napján elkészíthető, de leginkább egy nyári délutánhoz passzol ez a vajkrémes finomság, tintahallal.
Tintahal petrezselymes-fokhagymás fűszervajjal

Tintahal petrezselymes-fokhagymás fűszervajjal

Az év bármelyik napján elkészíthető ez a tintahallal, de leginkább egy nyarat idéző vacsorához passzol ez fűszeres, krémes fogás.
Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró, biztos siker!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.