Narancsos-édesköményes chutney
Hozzávalók
- 1 nagy édeskömény
- 2 narancs
- 2 tk mustármag
- 2 tk édesköménymag
- mustármag
- 0,5 dkg nádcukor
- 0,5 dl almaecet
- kurkuma
Elkészítés
Egy kevés vizet felforralunk a nádcukorral, az édesköménymaggal és a mustármaggal. Hozzáadjuk az almaecetet, és tovább forraljuk, amíg a szirup el nem kezd besűrűsödni. Az édesköményt felkockázzuk, és hozzáadjuk a fűszeres sziruphoz – ekkor még magas hőfokon főzzük. Az egyik narancs héját lereszeljük, és a húsát kifilézzük: egy éles késsel mindkét végét levágjuk, majd leválasztjuk a héját, egészen a húsáig, úgy, hogy a fehér hártyája ne maradjon rajta. Feldaraboljuk, és itt már nem kell eltávolítani a hártyákat, mert az fogja egyben tartani a gyümölcsdarabokat. Hozzáadjuk a chutney-hoz, és 20-25 percig közepes hőfokon főzzük, amíg hígabb lekvár állagú nem lesz. A legvégén hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, valamint a színe miatt egy kevés kurkumát.