Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Különleges, mákos-citromos palacsintatorony, amit a görög joghurt tesz igazán puhává és könnyeddé!

Éljen a palacsinta nap!
2017. September 26.

Hozzávalók

  • 70 g zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 15 g darált mák
  • 150 g görög joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 dl (növényi) tej
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 40 g eritrit
  • 10 g kókuszolaj

Elkészítés

Külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. A tojásokat a tejjel és 100 g görög joghurttal, a lisztet pedig a mákkal, a sütőporral és az eritrit felével. A két masszát összekeverjük és 10 g citromlét, plusz ízlés szerint reszelt citromhéjat adagolunk még hozzá.

Egy palacsintasütő serpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd ha kellően felforrósodott, kb. evőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk és korongokat formázunk. A palacsinták mindkét oldalát fél-fél percig sütjük.

A maradék 50 g görög joghurtot összekeverjük 20 g eritrittel és még egy kis reszelt citromhéjjal.

Az elkészült palacsintákat egymásra pakoljuk, ráöntjük a görög joghurtot, végül egy citromkarikával és egy csipet mákkal díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje
Citromos-ricottás palacsintatorony

Citromos-ricottás palacsintatorony

Káprázatos reggeli, egy kis olasz csavarral

Napi ajánlatunk

Top videók