Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.

Kaviáros blini

Adásban volt: 2013. June 5.
A recepthez tartozó videó
Jellegzetes orosz étel. Mini palacsinták tejföllel, főtt tojással és kaviárral, akár ünnepi alkalmakra is.
2015. October 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj + 5 dkg
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor

  • 6 dl tej
  • 5 db tojás, ebből 2 db főtt
  • 1 dl olaj
  • 12 dkg lazac kaviár
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom

Elkészítés

Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral, egy kanál liszttel egy kevés langyos tejben felfuttatjuk.
Majd hozzáadjuk a lisztet és tejet és az olvasztott vajat elkeverjük, és egy időre félretesszük, amíg a tészta megkel.
A megkelt tésztához egy kézi habverővel hozzákeverjük az egész tojásokat.
Majd forró olajban az elkészült tésztából kis palacsintákat sütünk.
Tálaláskor a blinikre apróra vágott hagymát, főtt tojást, egy kevés kaviárt és tejfölt teszünk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás, tejfölös pohárdesszert

Könnyű, elegáns málnás desszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!