Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Finom és ideális vacsora, alacsony szénhidráttartalma miatt csak ajánlani tudjuk!

Túró alapú tonhalas pizza

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 tojás
  • 50 g zabliszt
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 150 g paradicsom
  • 1 db tonhal konzerv
  • 30 g lilahagyma
  • 30 g vöröshagyma
  • 50 g koktélparadicsom
  • 30 g olívabogyó
  • 125 g zsírszegény mozzarella
  • 10 g kókuszolaj
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • szárított oregano, bazsalikom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Ha rögös túrót használunk, jó alaposan összetörjük villával, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással, sóval ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kör alakot formázunk a „tésztából”, körülbelül 0,7-1 cm vastagon.

Az előmelegített sütőbe tesszük 8 percre.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. A finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk a felhevített kókuszolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kb. 5 perc alatt alacsony lángon megfőzzük a szószt.

A lilahagymát, a koktélparadicsomot, az olívabogyót és a mozzarella sajtot felszeleteljük.

8 perc után kivesszük a pizza alapot, megkenjük a paradicsomszósszal és ízlés szerint ráhalmozzuk a feltéteket. További 10 percig sütjük így.

Miután elkészült, friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!