Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Finom és ideális vacsora, alacsony szénhidráttartalma miatt csak ajánlani tudjuk!

Túró alapú tonhalas pizza
2017. április 17.

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 tojás
  • 50 g zabliszt
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 150 g paradicsom
  • 1 db tonhal konzerv
  • 30 g lilahagyma
  • 30 g vöröshagyma
  • 50 g koktélparadicsom
  • 30 g olívabogyó
  • 125 g zsírszegény mozzarella
  • 10 g kókuszolaj
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • szárított oregano, bazsalikom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Ha rögös túrót használunk, jó alaposan összetörjük villával, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással, sóval ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kör alakot formázunk a „tésztából”, körülbelül 0,7-1 cm vastagon.

Az előmelegített sütőbe tesszük 8 percre.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. A finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk a felhevített kókuszolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kb. 5 perc alatt alacsony lángon megfőzzük a szószt.

A lilahagymát, a koktélparadicsomot, az olívabogyót és a mozzarella sajtot felszeleteljük.

8 perc után kivesszük a pizza alapot, megkenjük a paradicsomszósszal és ízlés szerint ráhalmozzuk a feltéteket. További 10 percig sütjük így.

Miután elkészült, friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!