Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Alaprecept, amelyet nem lehet megunni. Tökéletes könnyű vacsorának, de egy főétel mellett köretként is megállja a helyét.

És ami még nagyon jó benne, az a végtelen variációs lehetőség: készíthetjük maradék zöldségekből, illetve persze hússal is dúsíthatjuk: például sonkakockákkal vagy egy kevés pirított, fűszeres darált hússal. Ez a zöldséges sült rizstorta
2017. September 27.

Hozzávalók

egy 18 cm átmérőjű kerek formához
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 25 dkg édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék bébispenótlevél
  • só, őrölt fehér bors
  • reszelt szerecsendió
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

zoldsegessultrizstorta1

A rizst 6 dl vízben megfőzzük, majd félretesszük hűlni. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, kiterítjük egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Szintén megvárjuk, amíg kihűl, ezt követően pürésítjük.

Egy nagy wokban felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, és a megmosott, leszárított spenótleveleket megfonnyasztjuk rajta. Közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Mikor elkészült, kiöntjük a wokból. A maradék olajat felhevítjük a wokban, majd a megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát kevés sóval roppanósra sütjük rajta.

A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük.

A főtt rizst összekeverjük az édesburgonyapürével, a párolt spenóttal és kelkáposztával, a lereszelt répával, a tojássárgájákkal. Megsózzuk, hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát, végül óvatosan, lapátkanállal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. 10 percet állni hagyjuk, majd kiszedjük a formából.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Újra elérkezett az együnk egy jó meleg levest időszak! LevesszezON!

Újra elérkezett az együnk egy jó meleg levest időszak! LevesszezON!

Mentás-krémsajtos borsóleves parmezánchips-szel
Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával

Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával

Vártátok már a sütőtökszezont? Megmondom őszintén, én nagyon: ez az a zöldség, amit leginkább sokoldalúan fel tudok használni az őszi-téli szezonban. És az illata sem utolsó a sülés közben! Most zsályával, fetával és mogyoróval kombináltam, szaftos kolbászt karikáztam mellé, és hogy ropogjon is, a tetejét jól megszórtam kenyérkockákkal a sütési idő végén.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!