Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával

Vártátok már a sütőtökszezont? Megmondom őszintén, én nagyon: ez az a zöldség, amit leginkább sokoldalúan fel tudok használni az őszi-téli szezonban. És az illata sem utolsó a sülés közben! Most zsályával, fetával és mogyoróval kombináltam, szaftos kolbászt karikáztam mellé, és hogy ropogjon is, a tetejét jól megszórtam kenyérkockákkal a sütési idő végén.
2017. September 22.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1,5 kg sütőtök
  • 2 dkg vaj + a sütőtál kikenéséhez
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 25 dkg szárazkolbász
  • 4-5 levél zsálya

  • 25 dkg vörös bab (konzerv)
  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 25 dkg feta sajt
  • 20 dkg magos rozskenyér
  • olívaolaj

Elkészítés

zsalyassutotokragu1

A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk.

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a megtisztított, felkarikázott póréhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a felcikkezett kolbászt, a finomra aprított zsályát és egy kevés sót. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a póréhagyma karikáira esik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a sütőtököt, a  lecsepegtetett vörös babot és csicseriborsót.

Összekeverjük a mogyoróval, nagyobb méretű, kivajazott sütőtálba simítjuk, majd letakarjuk alufóliával. 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütőtök teljesen megpuhul (kb. 30-35 perc). Ekkor rámorzsoljuk a fetát, egyenletesen megszórjuk a felkockázott kenyérrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Visszatoljuk a sütőbe további 5-8 percre, hogy a kenyér ropogósra süljön.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!