Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.
2017. szeptember 19.

Hozzávalók

4 kis adaghoz
  • 15 dkg köles
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 2 db keményebb húsú alma
  • só, egy nagy csipet őrölt római kömény
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 2 db narancs
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés

narancsoskolessalata1

A kölest átmossuk, majd 3-szoros mennyiségű vízben megfőzzük.

Közben egy nagy wokban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felcsíkozott káposztát, valamint a meghámozott, felkockázott almát roppanósra sütjük rajta. Sózzuk, római köménnyel ízesítjük.

Hozzáforgatjuk a kész kölest, az aszalt áfonyát és a filézett narancsokat, majd melegen, morzsolt fetával megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezt a szendvicset nem lehet nem szeretni!

Egyperces videónk bemutatja a Monte Cristo szendvicset!
Mozzarellás kölesgolyók

Mozzarellás kölesgolyók

Hogyan lehetne a gyerekekkel a számukra ismeretlen alapanyagokat megismertetni és megszerettetni? Például úgy, hogy kedvenc gyorsételeikbe csempészünk némi „szokatlant”. Így került az olaszok népszerű street foodjába rizs helyett köles.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.