Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tegyünk édes körtét a palacsintatésztába, és akár el is felejthetjük a cukrot!

Körtés-zabkorpás palacsinta
2017. September 7.

Az egyik legfinomabb gyümölcs a körte. Azért is szeretem különösen, mert rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában. Tehetitek számos sütibe (édesekbe vagy például sajtokkal, dióval kombinálva sósakba), de fűszeresen párolva vagy chutney-nak elkészítve főételek mellett is megállja a helyét. Ezúttal palacsintatésztába reszeltem, isteni finom lett! Ha elég édes körtéből készítitek, a cukrot nyugodtan elhagyhatjátok.

Hozzávalók

kb. 16 kisebb palacsintához
  • 25 dkg túró
  • 4 közepes tojás
  • 2 evőkanál (nád)cukor
  • 2 nagy, közepesen érett körte
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5-7 dkg zabkorpa
  • kevés kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

zabkorpaskortespalacsinta1

A túrót áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal és a cukorral.

A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem baj, ha kissé pépes lesz), a túróhoz adjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral együtt. Végül apránként hozzászórjuk a zabkorpát, sűrű, de nem törős állagú keveréket kell kapnunk.

Kevés kókuszzsíron vagy olajon kisütjük a palacsintákat.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!