Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szuper jó superfood!

Ezúttal saláta formájában
2016. November 1.

Az egyik legnagyobb trend mostanában a superfood táplálkozás. Ezek az élelmiszerek (gabonafélék, magvak, csírák, zöldségek, gyümölcsök, halak stb.) magas vitamin- és ásványianyag- tartalommal bírnak, illetve több fajtában rengeteg az antioxidáns, így fogyasztásuk hozzájárul az egészséges életvitelhez. Legjobb, ha szezonalitás alapján választotok superfoodokat, például egy téli vacsorához remek ötlet az alábbi superfood saláta.

Hozzávalók

4 személyre
  • 15 dkg quinoa
  • 30 dkg sütőtök
  • 30 dkg kelbimbó
  • só, kevés frissen facsart citromlé
  • póréhagymacsíra

Elkészítés

  1. A quinoát alaposan átmossuk, majd 3-szoros mennyiségű vízben puhára főzzük.
  2. A tököt megpucoljuk, felkockázzuk, a megmosott kelbimbó külső leveleit eltávolítjuk, talpukat levágjuk, a nagyobbakat megfelezzük. Bő vízben roppanósra főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük.
  3. A kész quinoát sóval és egy kevés citromlével ízesítjük. Összeforgatjuk a főtt zöldségekkel, és póréhagymacsírával összeforgatva, megszórva tálaljuk.

Csigó Zita superfood saláta

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!