Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lilahagymás quiche

Adásban volt: 2014. január 8.
A recepthez tartozó videó
Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.
2016. január 3.

Hozzávalók

4
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 0,5 dl jeges víz
  • 6 apróbb szemű lilahagyma
  • 3 dl joghurt
  • 3 tk dijoni mustár
  • 3 tk magos mustár
  • 3 tojás
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

A liszthez hozzákeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, de semmiképpen sem szabad túldolgozni, ne álljon össze teljesen, a vaj borsónagyságú maradjon benne.

Öntsük hozzá a jéghideg vizet, és annyira dolgozzuk össze, hogy épphogy összeálljon. Fóliában tegyük hűtőbe fél órára. Amíg a tészta pihen, összeállítjuk a tölteléket.

A joghurthoz hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle mustárt és egy kevés kakukkfüvet, és jól elkeverjük. A lilahagymákat keresztben elfelezzük úgy, hogy rá tudjuk őket ültetni a pitére.

Ezután a tésztát nyújtsuk ki, és egyengessük egy 24cm-es formába úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát ezután elősütjük. Terítsük le sütőpapírral és a közepébe tegyünk sütőbabot, és 200 C fokos sütőben először 15 percig sütjük, aztán levesszük róla a papírt és a “nehezéket”.

Beleöntjük a formába a joghurtos keveréket, beleültetjük a hagymákat, finoman meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és további 30-35 perc alatt készre sütjük. 

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lilahagymás quiche

Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.
Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

A vékony csíkokra vágott zeller majonézzel, joghurttal, mustárral, egy kevés mézzel és citrusok levével elkevert mártásban tökéletes köret, és mindenféle sült hús remek kísérője.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle