Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lilahagymás quiche

Adásban volt: 2014. január 8.
A recepthez tartozó videó
Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.
2016. január 3.

Hozzávalók

4
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 0,5 dl jeges víz
  • 6 apróbb szemű lilahagyma
  • 3 dl joghurt
  • 3 tk dijoni mustár
  • 3 tk magos mustár
  • 3 tojás
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

A liszthez hozzákeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, de semmiképpen sem szabad túldolgozni, ne álljon össze teljesen, a vaj borsónagyságú maradjon benne.

Öntsük hozzá a jéghideg vizet, és annyira dolgozzuk össze, hogy épphogy összeálljon. Fóliában tegyük hűtőbe fél órára. Amíg a tészta pihen, összeállítjuk a tölteléket.

A joghurthoz hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle mustárt és egy kevés kakukkfüvet, és jól elkeverjük. A lilahagymákat keresztben elfelezzük úgy, hogy rá tudjuk őket ültetni a pitére.

Ezután a tésztát nyújtsuk ki, és egyengessük egy 24cm-es formába úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát ezután elősütjük. Terítsük le sütőpapírral és a közepébe tegyünk sütőbabot, és 200 C fokos sütőben először 15 percig sütjük, aztán levesszük róla a papírt és a “nehezéket”.

Beleöntjük a formába a joghurtos keveréket, beleültetjük a hagymákat, finoman meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és további 30-35 perc alatt készre sütjük. 

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

A vékony csíkokra vágott zeller majonézzel, joghurttal, mustárral, egy kevés mézzel és citrusok levével elkevert mártásban tökéletes köret, és mindenféle sült hús remek kísérője.

Napi ajánlatunk

Top videók