Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hagymadinsztelés

Ételeink legtöbbjének elkészítése hagymadinszteléssel kezdődik. A feladat egyszerű, mégis lehet még jobban csinálni.
2014. September 4.

A dinsztelés a különféle zöldségek forró zsíron való fonnyasztása. A hagymát ilyenkor a receptek szerint üvegesre pirítjuk. Ami azt jelenti, hogy addig pirítjuk a hagymát a forró zsírban, amíg átlátszó lesz.
Tehát amikor a hagymát zsiradékon dinszteljük, mindig már az elején sózzuk meg, akkor rögtön vizet ereszt és ebben párolódik, majd a víz elpárolog és megpirul a hagyma, de a sótól biztosan nem fog leégni.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!