Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Az űrbe megy a csirkés szendvics

Nagy dobásra készül a gyorsétterem-lánc
2017. június 19.

A KFC marketingcsapata tett egy merész lépést: legújabb reklámkampányuknak az is része, hogy Föld körüli pályára küldik egyik legnépszerűbb szendvicsüket. Június 21-én (ez a tervezett időpont) egy Zinger héliumos ballon segítségével emelkedik majd 80 ezer láb (46 km) magasba, ahol minimum 4 napig marad.

A látványos küldetést a World View Enterprises űrtechnológiai céggel karöltve hajtja végre a gyorsétterem-lánc. A Zinger 1 küldetés során a burger a vállalat Strattolite gépével utazik majd, a KFC öt magas minőségű kamerával fogja filmezni szendvicsét az űrben.

Az elképesztő küldetés népszerűsítésére egy nem mindennapi weboldalt hoztak létre: a yesweareactuallysendingachickensandwichto.space. Itt a látogatók további információt találnak a misszióval kapcsolatban.

Habár a szendvics még nem éri el a Kármán-vonalat (ez jelöli a világűr határát, kb. 100 km-es magasság), ez így is nagy teljesítmény. Az étel tartósítása érdekében a bucit és a húst poliuretánnal kezelik majd, hogy megőrizzék a látványt is.

forrás: grubstreet.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

A franciák tejpitéje egyszerű és nagyszerű, és még ki sem kell hozzá magozni a cseresznyét, ugyanis a hagyományos receptúra szerint állítólag az is hozzátesz az ízéhez.
Mi legyen a cseresznyéből? A 3 legfinomabb nyári desszert

Mi legyen a cseresznyéből? A 3 legfinomabb nyári desszert

Dübörög a nyár, ennek egyik legfőbb jele, hogy érik sokunk nagy kedvence: a cseresznye. Mikor a cseresznyefa tetején ülünk és már degeszre tömtük magunkat friss gyümölccsel, álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, milyen sütiben látnánk szívesen kis piros kedvencünket.

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.