Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymát (majdnem) mindenbe!

2020. március 15.

Medvehagymás receptválogatásunkkal arra biztatunk mindenkit, hogy használja ki a rövidke szezont. Egy krémleves szinte “kötelező”, de más finomságot is készíthetünk a szép zöld levelekből. 

A nagybetűs krémleves 

Harmonikus ízéről a medvehagyma, a spenót és a tejszín hármasa gondoskodik. A csicseri már csak a ráadás!

Tésztára vele! 

Pesztó medvehagymából is készülhet. A legegyszerűbb tésztaételt is feldobja. 

Street food 

Bár ezekben a hetekben Olaszországról nem az önfeledt nyaralások emléke ugrik be, gondoljunk a szebb időkre! Mondjuk formázzunk arancinit medvehagymával turbózva

Tojás, kis csavarral 

És még egy olaszos fogás: a klasszikus firenzei tojás is dúsítható medvehagymával. Nagyon jól állnak egymásnak! 

Ehető virágcsokor 

Paradicsomból készült, medvehagymás túrókrémmel töltött. Így hát egyáltalán nem mérgező, sokkal inkább nagyon-nagyon egészséges! 

Tavaszi főzelék 

A semlegesebb ízű, zsenge karalábé isteni medvehagymával társítva

Sós túrógombóc 

Ami így lehet könnyű főétel is. Persze medvehagymával! 

Villantós és egészséges előétel 

A cukkiniből készült tekercseket medvehagymás krémmel is megtölthetjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Medvehagyma kisokos

Medvehagyma kisokos

Főzni szerető körökben a tavasz közeledtét lassan nem a hóvirág megjelenésétől számítjuk, hanem akkortól, amikor a medvehagyma szökken szárba. Akkor már tényleg lehet benne hinni, hogy vége a télnek és jön a jó idő.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?