Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogyan tároljuk helyesen a spárgát?

2022. May 22.

Ilyenkor tavasz vége felé kezd megfizethetővé válni a spárga a szupermarketekben és a piacokon, receptajánlatainkkal arra biztatunk mindenkit, hogy legalább egyszer kóstolja meg a szezonban. Elkészíthetjük levesnek, süthetjük sütőben vagy párolva köretnek is tálalhatjuk, sőt salátába szintén remek lesz.

 

Tipp: Spárgás receptajánló

 

Ha a maximumot szeretnénk kihozni a spárgánkból, az sem mindegy, hogyan tároljuk, miután hazahoztuk a boltból vagy a piacról. A probléma a zöldséggel az, hogy a hűtő polcára téve a végek elkezdenek kiszáradni, azaz felhasználás előtt egyre hosszabb részt kell majd letörnünk belőlük. 

Próbáljunk minél frissebb spárgát vásárolni! A megvett zöldséget tároljuk hasonlóan a vágott zöldfűszerekhez: fogjuk össze gumiszalaggal, a végeiből vágjunk le 2-3 centit, majd tegyük így egy pohárba, aminek az aljába 4-5 centi vizet öntöttünk. A lényeg, hogy az összes spárga vége a vízben legyen. Lazán tegyünk egy műanyag zacskót a pohár és spárga tetejére, majd mehet is a hűtőbe, egy hétig biztosan el fog állni. Ha a víz időközben zavarossá kezd válni, cseréljük ki.

 

Kapcsolódik: 

Spárga gyorstalpaló – mit kezdjünk a zöld és a fehér spárgával?

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!