Medvehagymakrémleves csicseriborsóval
Adásban volt: 2014. április 24.
A recepthez tartozó videó

Ebben a könnyen elkészíthető krémlevesben a medvehagyma és a spenót utánozhatatlan ízharmóniáját remekül egészítik ki a roppanós, fűszeres csicseriborsó.
2016. március 10.
Hozzávalók
- 10 dkg friss spenót
- 20 dkg medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl alaplé
- 1 dl tejszín
- 4 dkg juhsajt
- só
- bors
- diónyi vaj
- 1 csicseriborsó konzerv
- chilipaprika
Elkészítés
A felaprított hagymát és fokhagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük, közben megsózzuk.
Amikor félig megpuhult, felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk felaprított medvehagymát és a spenótot. Amikor megfonnyadtak, hozzákeverjük a vajat és a reszelt sajtot, majd a levest egy botmixerrel pürésítjük.
Serpenyőben egy kevés olívaolajon a csicseriborsót megpirítjuk, és sóval, borssal, valamint chilivel ízesítjük.
Tálaláskor a tányér aljára öntjük a csicseriborsót, majd felöntjük a medvehagyma levessel.
Megosztom barátaimmal
