Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

31 tradicionális húsvéti fogás a Föld minden tájáról – 2. rész

2019. április 19.

Cikksorozatunk első részében lengyel és litván tradicionális ételeket „kóstoltunk”, most olasz és brit tájakon folytatjuk a kalandozást. Tartsatok majd velünk a befejező részben is, ekkor görögországi ízutazásra invitálunk benneteket.

 

Olaszország

Torta Pasqualina – olasz húsvéti pite

Fotó: 123RF

A sós pitetészta ricottás-spenótos tölteléket és egészben főtt, azaz megsült tojásokat rejt.

 

Olasz menyegzői leves

Az olasz esküvői leves, a minestra maritata vagy minestra di Pasqua (klasszikus leves marhából, sertésből és fodros kelből) gyakran kerül a húsvéti asztalra. Mindkét fajtája nagyszerű bevezetője a sült báránynak, amely az egyik leggyakoribb főétel.

 

Nápolyi torta

Fotó: 123RF

A Pastiera Napoletana nem más, mint egy finom ricottás torta narancsvirágvízzel ízesítve.

 

Nagy-Britannia

Báránycsülök

Nagy-Britanniában ez az étel a húsvéti vacsora klasszikus főfogása, egyszerűen fokhagymával készítik, és rozmaringgal díszítve tálalják.

 

Bárány roston

A báránysült nem csupán a briteknél, hanem a világon többfelé is igencsak elterjedt. Nem csoda, hiszen a zsidó húsvét tradicionális étele, amely az utolsó vacsora része is volt.

 

Simnel torta

Fotó: 123RF

A böjt végét jelzi ez a torta, fűszerekkel, gyümölcsökkel és marcipánnal töltik meg.

 

Hot Cross Bun

Fotó: 123RF

Szinte minden országnak megvan a maga húsvéti péksüteménye, így az angolok sem maradhatnak ki a sorból. Finom, kalácsra emlékeztető kelt sütemény, nevét kereszt formájú díszítéséről kapta.

 

Forrás: the spruce eats

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.