Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymás karalábéfőzelék

Adásban volt: 2016. április 19.
A recepthez tartozó videó
Igazi tavaszi könnyed vacsora: zsenge zöldségekből. Nagyon gyorsan elkészül, hiszen nem kell agyonpárolni. Akinek túl könnyed lenne, kiegészítheti fasírttal vagy pikáns csirkeszárnnyal is.
2016. április 19.

Hozzávalók

  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 db citrom
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk cukor

Elkészítés

A karalábét meghámozzuk és vékony csíkokra felvágjuk. Egy serpenyőben, olvasztott vajon, alacsonyabb hőmérsékleten megpároljuk. A medvehagyma szárát, kivéve a fás végét, egészen apróra vágjuk és a karalábéval együtt megpároljuk.
Rászórjuk a cukrot és az alaposan megmosott citrom héjából ráreszelünk egy keveset.
Beleteszünk kevés citromlevet és felöntjük az alaplével.
Mikor már majdnem kész, beleforgatjuk a nagyobb csíkokra vágott medvehagyma leveleket is.

Tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókusztejes finomfőzelék

Kókusztejes finomfőzelék

Izgalmas főzelék jól ismert zöldségekből, egzotikus fűszerekkel, kókusztejjel.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!