Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymás karalábéfőzelék

Adásban volt: 2016. április 19.
A recepthez tartozó videó
Igazi tavaszi könnyed vacsora: zsenge zöldségekből. Nagyon gyorsan elkészül, hiszen nem kell agyonpárolni. Akinek túl könnyed lenne, kiegészítheti fasírttal vagy pikáns csirkeszárnnyal is.
2016. április 19.

Hozzávalók

  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 db citrom
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk cukor

Elkészítés

A karalábét meghámozzuk és vékony csíkokra felvágjuk. Egy serpenyőben, olvasztott vajon, alacsonyabb hőmérsékleten megpároljuk. A medvehagyma szárát, kivéve a fás végét, egészen apróra vágjuk és a karalábéval együtt megpároljuk.
Rászórjuk a cukrot és az alaposan megmosott citrom héjából ráreszelünk egy keveset.
Beleteszünk kevés citromlevet és felöntjük az alaplével.
Mikor már majdnem kész, beleforgatjuk a nagyobb csíkokra vágott medvehagyma leveleket is.

Tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókusztejes finomfőzelék

Kókusztejes finomfőzelék

Izgalmas főzelék jól ismert zöldségekből, egzotikus fűszerekkel, kókusztejjel.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!