Medvehagymás karalábéfőzelék

Hozzávalók
- 2 db zsenge karalábé
- 1 csokor medvehagyma
- 10 dkg vaj
- 2 dl alaplé
- 1 db citrom
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk cukor
Elkészítés
A karalábét meghámozzuk és vékony csíkokra felvágjuk. Egy serpenyőben, olvasztott vajon, alacsonyabb hőmérsékleten megpároljuk. A medvehagyma szárát, kivéve a fás végét, egészen apróra vágjuk és a karalábéval együtt megpároljuk.
Rászórjuk a cukrot és az alaposan megmosott citrom héjából ráreszelünk egy keveset.
Beleteszünk kevés citromlevet és felöntjük az alaplével.
Mikor már majdnem kész, beleforgatjuk a nagyobb csíkokra vágott medvehagyma leveleket is.
Tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
