Medvehagymás, spenótos tojás
Adásban volt: 2014. április 28.
A recepthez tartozó videó

A klasszikus spenótos Firenzei tojás medvehagymával dúsítva.
2016. március 15.
Hozzávalók
- olaj
- 30 dkg friss spenót
- pár szál medvehagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- tejszín
- 2 tojás
- szerecsendió
- 1 zsemle
- só
- chili
Elkészítés
A felaprított fokhagymát az olajon megdinszteljük, majd rászórjuk az átöblített spenótleveleket valamint a felaprított medvehagymát. Végül tejszínnel felöntjük, és röid forralással besűrítjük.
Azalatt, amíg a zöldségek a serpenyőben összefonnyadnak, elkészítjük a buggyantott tojást:
ecetes, gyöngyöző vízbe csúsztatunk egy egész tojást, és 3 percig főzzük.
Tálaláskor fokhagymával megkent pirítósra halmozzuk az összefonnyadt spenótot és a medvehagymát, majd a tetejére csúsztatjuk a tojást.
Sóval, chilivel, és szerecsendióval fűszerezzük.
Megosztom barátaimmal