Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagyma pesztó

Ha ipari mennyiségben sikerült begyűjtenünk a medvehagymából és már belesütöttük mindenbe, akkor se essünk kétségbe. Szuper kis pesztót készíthetünk belőle.
2016. március 31.

Hozzávalók

  • 2 marék medvehagyma levél
  • dió/mandula/fenyőmag
  • 1 marék reszelt parmezán

  • jó minőségű olívaolaj

Elkészítés

A medvehagymát leöblítjük, leszárítjuk, aprítógépbe tesszük a kiválasztott olajos maggal együtt. Nagyjából összevágatjuk a géppel a leveleket, majd elkezdjük adagolni hozzá az olajat, innentől a gép könnyebben viszi majd a pépet. Végül keverjük bele a sajtot is. Sózzuk meg a pesztót. Néhány napig légmentesen lezárva biztosan eltartható a hűtőszekrényben.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tökmag pesztós bagett

Tökmag pesztós bagett

Veégh Attila variációi tökmag pesztóra. Most már váratlanul is beeshet a vendég!
Gnocchi reteklevél-pesztóval és parmezánnal

Gnocchi reteklevél-pesztóval és parmezánnal

Gnocchi a legjobb zöldekkel – a reteklevél nagy alakítása.

Pesztós juhtúrótorta

A túrótorta sós változata, juhtúróból, sok-sok zöldfűszerrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!