
Medvehagyma pesztó
Ha ipari mennyiségben sikerült begyűjtenünk a medvehagymából és már belesütöttük mindenbe, akkor se essünk kétségbe. Szuper kis pesztót készíthetünk belőle.
2016. március 31.
Hozzávalók
- 2 marék medvehagyma levél
- dió/mandula/fenyőmag
- 1 marék reszelt parmezán
- só
- jó minőségű olívaolaj
Elkészítés
A medvehagymát leöblítjük, leszárítjuk, aprítógépbe tesszük a kiválasztott olajos maggal együtt. Nagyjából összevágatjuk a géppel a leveleket, majd elkezdjük adagolni hozzá az olajat, innentől a gép könnyebben viszi majd a pépet. Végül keverjük bele a sajtot is. Sózzuk meg a pesztót. Néhány napig légmentesen lezárva biztosan eltartható a hűtőszekrényben.
Megosztom barátaimmal
