Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagyma pesztó

Ha ipari mennyiségben sikerült begyűjtenünk a medvehagymából és már belesütöttük mindenbe, akkor se essünk kétségbe. Szuper kis pesztót készíthetünk belőle.
2016. március 31.

Hozzávalók

  • 2 marék medvehagyma levél
  • dió/mandula/fenyőmag
  • 1 marék reszelt parmezán

  • jó minőségű olívaolaj

Elkészítés

A medvehagymát leöblítjük, leszárítjuk, aprítógépbe tesszük a kiválasztott olajos maggal együtt. Nagyjából összevágatjuk a géppel a leveleket, majd elkezdjük adagolni hozzá az olajat, innentől a gép könnyebben viszi majd a pépet. Végül keverjük bele a sajtot is. Sózzuk meg a pesztót. Néhány napig légmentesen lezárva biztosan eltartható a hűtőszekrényben.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tökmag pesztós bagett

Tökmag pesztós bagett

Veégh Attila variációi tökmag pesztóra. Most már váratlanul is beeshet a vendég!
Gnocchi reteklevél-pesztóval és parmezánnal

Gnocchi reteklevél-pesztóval és parmezánnal

Gnocchi a legjobb zöldekkel – a reteklevél nagy alakítása.

Pesztós juhtúrótorta

A túrótorta sós változata, juhtúróból, sok-sok zöldfűszerrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?