Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

2019 trendi tavaszi ételei

2019. April 25.

Imádjuk ezeket a listákat, néha őrület, hogy milyen ételek szerepelnek rajtuk. A legizgalmasabb pedig 1-2 év múlva visszanézni, hogy mely újdonságok vetették meg a lábukat ténylegesen a gasztronómiában, és melyek tűntek el nyomtalanul a süllyesztőben.

 

1. Wellness sör

Meglehetősen ellentmondásosnak tűnik, ugye? A marketingesek elsősorban a sportolókat próbálják megcélozni az új sörökkel, hiszen elektrolitekkel, tengeri sóval és olyan hozzávalókkal készülnek ezek az italok, amelyek elősegítik az izmok megerősödését. Ám mivel egészségesebbnek tekinthető alkoholos italról van szó, gyorsan felfedezték maguknak azok is, akik csak tisztább lelkiismerettel szeretnének elfogyasztani 1-2 pohár italt a barátaikkal. A kézműves sörfőzdék pedig gyorsan felismerték az egyre növekvő igényt, nem lennénk meglepve, ha hamarosan itthon is megjelennének a welness sörök.

 

2. Kovászos tésztával készült desszertek

A házi kovászos kenyér sütése hatalmas trend mostanában. Innen már csak egy lépés a különböző desszertekhez használt tészták kiváltása kovászos tésztával.

 

3. Shot koktélok

Jártunk már úgy, hogy rendeltünk egy Bloody Mary koktélt, majd rájöttünk, hogy egy hatalmas jégkockákkal megrakott pohár ital helyett elegendő lett volna egy-két korty is? Erre a problémára már korábban is megoldást kínáltak a shot méretű koktélok, de ezek általában elég ütősre készülnek. Most úgy tűnik, előtérbe kerülhetnek a szelídebb shotok is.

 

4. Szuflé palacsinták

Ezek a habkönnyű – eredetileg japán – palacsinták már el is indultak világhódító útjukra, az Egyesült Államokban rengeteg rajongót szereztek rövid idő alatt.

 

5. Szokatlan zöldséglevek

A fodros kel a zöld dzsúszban szinte már túlhaladottnak számít, az új divat a zeller- és a káposztalé azok gyulladáscsökkentő és bélműködést javító hatásai miatt.

 

6. Ragacsos tojások

Komoly viták robbantak már ki azzal kapcsolatban, hogy milyen is a főtt tojás sárgájának ideális állaga. Az új trend a ragacsos jelzővel írható körül a legjobban, amely valahol félúton található a lágytojások folyóssága és a keményre főtt tojások szilárdsága között.

 

Forrás: purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!