Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Anyu mondta: a legjobb konyhai praktikákat az édesanyáktól leshetjük el

2019. May 5.

Biztos vannak olyan ételek a ti családi recepttáratokban is, amelyek akkor a legfinomabbak, ha édesanyátok, nagymamátok készíti el. Érdemes az apró, de több évtizedes tapasztalatokon nyugvó trükköket ellesni tőlük, hiszen anya vagy a mami főztje páratlan, ugye?

A PureWow magazin megkérdezte a lap munkatársait, hogy ők milyen praktikákat tanultak az édesanyjuktól. Anyák napja alkalmából ebből a gyűjtésből szemezgettünk, komolyabb és mosolyra fakasztó tippekről is olvashattok cikkünkben.

 

„Anyukám megtanított arra, hogy az igazán jó saláta titka – függetlenül attól, hogy milyen hozzávalókból készítjük – az, hogy az alapanyagokat alaposan megszárítsuk, miután megmostuk. A megmosott salátaleveleket mindig papírtörlőre teszi, és gondosan felitatja az összes nedvességet. Ugyanígy jár el a többi hozzávalóval, és csak utána állítja össze a salátát. Így minden ízes, ropogós lesz, és az öntet sem hígul fel.”

 

„Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközeink a főzéshez, például egy szett jobb lábas és serpenyő, mérőedények, tepsik vagy éppen kések. Mindez azonban kevés, ha rossz minőségű alapanyagokkal dolgozunk.”

 

„Olaszok vagyunk, ezért nálunk alapvető a sok olívaolaj, fokhagyma, pirított zöldség és friss szósz a konyhában. Abban egészen biztos vagyok, hogy sosem használtunk fokhagymaport, anya megtanított arra, hogy a friss fokhagyma mindig finomabb. Aprítás helyett össze kell nyomni, hogy érvényesüljön az íze. Utána pedig csak dobjuk bele abba, amit éppen főzünk, így finom fokhagymás ízt kapunk anélkül, hogy túl tolakodó lenne.”

 

„A csokis receptekbe tegyünk egy kis kávét, szuper jól előhozza az aromáját. És persze anya mondta azt is, hogy a dobozból közvetlenül megevett fagyi nem tartalmaz kalóriákat.”

 

„Minden apró hibát el tud fedni egy szépen elkészített glazúr.”

 

„Mindig pirítsuk meg a fűszereket, így azok ízesebbek, aromásabbak lesznek.”

 

„Anyu mindig arra tanított, hogy főzés közben folyamatosan össze kell pakolni, így sosem fogyunk ki a helyből a konyhapulton. A folyamat is átláthatóbb, ráadásul a főzés utáni takarítás sokkal egyszerűbb lesz.”

 

„Ha fokhagymával főztünk, utána dörzsöljük az ujjainkat valami fémes anyaghoz, hogy eltüntessük a hagyma szagát.”

 

„Mielőtt elkezdünk főzni, többször olvassuk végig a receptet, és bizonyosodjunk meg arról, hogy valamennyi szükséges hozzávaló rendelkezésünkre áll. És ami még fontosabb: a szeretet minden étel legfontosabb hozzávalója.”

 

Forrás: purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így szülinapoznak a világ körül

Így szülinapoznak a világ körül

Ötletek gyerekzsúrokra

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!