
Fetás-medvehagymás arancini
Hozzávalók
- 16 dkg Arborio rizs
- 7 dl zöldség alaplé
- egy kevés olívaolaj
- egy kicsi vöröshagyma
- egy csipet sáfrány
- reszelt parmezán - minél több, annál jobb
- 2 tojás (az egyik a panírozáshoz)
- zsemlemorzsa
- feta sajt kis kockákra vágva
- néhány levél medvehagyma (szezonon kívül elhagyható)
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A klasszikus módon rizottót készítünk. Az olívaolajat megmelegítjük, rádobjuk a mosatlan rizst, és amikor már üvegesre pirult, elkezdjük adagolni hozzá a forró zöldségalaplevet, amiben feloldottuk a sáfrányt, közben a rizst folyamatosan kevergetjük. Ezzel a keveréssel szabadítjuk ki a rizsszemekből a keményítőt, ettől lesz a rizs kissé ragacsos, ami a rizottónak sajátja. A kanálnyi zöldséglevessel addig kevergetjük a rizst, amíg az aktuális folyadék mennyiséget magába nem szívta, utána jöhet a következő kanál. És így tovább, és így tovább, mígnem a lé elfogy, a rizs pedig majdnem puha.
Ekkor a rizottót félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a reszelt parmezánt, frissen tekerünk bele némi borsot, majd amikor már nem tűzforró, belekeverjük a felvert tojást is. Ekkor a massza mehet pihenni, akár egy éjszakára is.
A kihűlt rizsbe belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, és a masszából nedves kézzel golyókat formálunk. Egy-egy kis kocka fetasajtot nyomunk a golyók közepébe. A gombócokat a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban pirosra sütjük
