Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymát (majdnem) mindenbe!

2020. March 15.

Medvehagymás receptválogatásunkkal arra biztatunk mindenkit, hogy használja ki a rövidke szezont. Egy krémleves szinte “kötelező”, de más finomságot is készíthetünk a szép zöld levelekből. 

A nagybetűs krémleves 

Harmonikus ízéről a medvehagyma, a spenót és a tejszín hármasa gondoskodik. A csicseri már csak a ráadás!

Tésztára vele! 

Pesztó medvehagymából is készülhet. A legegyszerűbb tésztaételt is feldobja. 

Street food 

Bár ezekben a hetekben Olaszországról nem az önfeledt nyaralások emléke ugrik be, gondoljunk a szebb időkre! Mondjuk formázzunk arancinit medvehagymával turbózva

Tojás, kis csavarral 

És még egy olaszos fogás: a klasszikus firenzei tojás is dúsítható medvehagymával. Nagyon jól állnak egymásnak! 

Ehető virágcsokor 

Paradicsomból készült, medvehagymás túrókrémmel töltött. Így hát egyáltalán nem mérgező, sokkal inkább nagyon-nagyon egészséges! 

Tavaszi főzelék 

A semlegesebb ízű, zsenge karalábé isteni medvehagymával társítva

Sós túrógombóc 

Ami így lehet könnyű főétel is. Persze medvehagymával! 

Villantós és egészséges előétel 

A cukkiniből készült tekercseket medvehagymás krémmel is megtölthetjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!