Medvehagymát (majdnem) mindenbe!
2020. March 15.Medvehagymás receptválogatásunkkal arra biztatunk mindenkit, hogy használja ki a rövidke szezont. Egy krémleves szinte „kötelező”, de más finomságot is készíthetünk a szép zöld levelekből.
A nagybetűs krémleves
Harmonikus ízéről a medvehagyma, a spenót és a tejszín hármasa gondoskodik. A csicseri már csak a ráadás!
Tésztára vele!
Pesztó medvehagymából is készülhet. A legegyszerűbb tésztaételt is feldobja.
Street food
Bár ezekben a hetekben Olaszországról nem az önfeledt nyaralások emléke ugrik be, gondoljunk a szebb időkre! Mondjuk formázzunk arancinit medvehagymával turbózva.
Tojás, kis csavarral
És még egy olaszos fogás: a klasszikus firenzei tojás is dúsítható medvehagymával. Nagyon jól állnak egymásnak!
Ehető virágcsokor
Paradicsomból készült, medvehagymás túrókrémmel töltött. Így hát egyáltalán nem mérgező, sokkal inkább nagyon-nagyon egészséges!
Tavaszi főzelék
A semlegesebb ízű, zsenge karalábé isteni medvehagymával társítva.
Sós túrógombóc
Ami így lehet könnyű főétel is. Persze medvehagymával!
Villantós és egészséges előétel
A cukkiniből készült tekercseket medvehagymás krémmel is megtölthetjük.