Néhány tudnivaló a borokról
1.Milyen a jó bor?
Ezt többnyire az ízlés válogatja. Sokan úgy tartják,h az igazi borok a száraza, viszont nem hiába léteznek az édesek sem. Minden ételhez más passzol, így nem kell összeveszni azon, ki a menőbb: a szárazpárti vagy az édesfan. Néhány dolgot viszont tudni kell.
Meddig marad friss a bor, miután már kinyitottuk a palackot?
Így állapítsuk meg egy borról, hogy már nem jó
2.Jótékony hatásai is vannak
Állítólag a franciák már a gyermekeknek is adnak egy-egy kis pohárka vörösbort vacsora után, hogy ők is élvezhessék az előnyeit. Természetesen itt a mértékletes fogyasztást is hangsúlyozni kell. Sok bor nem feltétlenül eredményez nagyobb egészséget.
Mit lehet tudni a benne található szulfitokról?
3.Fontos, hol tároljuk a bort
Ne tegyük ki közvetlen napfénynek, hiszen az gyorsabban megindíthatja az erjedési folyamatot. A tárolásra pedig külön figyelni kell, ha már kinyitottuk a palackot. A tálalás sem utolsó dolog. Mindig nézzünk utána (akár az interneten akár szakértő ismerőstől), az adott fogáshoz milyen bort illik kínálni.