Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így állapítsd meg egy üveg borról, hogy már nem jó

2016. december 26.

Nem minden bor áll el sokáig. Ha sokáig érintkezett a levegővel, ha szennyezett a dugója, akkor a bor már nem fogyasztható.

Jöjjön 6 könnyen felismerhető jele annak, hogy a bor megromlott!

1.       Nem jó az illata. Ha a bornak penész szaga van, és leginkább egy dohos pincére emlékeztet az illata, biztosak lehetünk benne, hogy megromlott. Az is legyen nagyon gyanú, ha nagyon erősen mazsola illata van.

2.       A vörösbor édes. Ha egy vörösbornak olyan az íze, mint egy desszertbornak, biztosan megromlott, és már nem iható.

3.       A dugó enyhén kiemelkedett az üvegből. Ilyenkor biztos, hogy a bor megbuggyant és emiatt megnőtt a térfogata.

4.       A bornak barnás színe van. A barnás szín azt jelzi, hogy a boron már túlhaladt az idő. Ha a fehérbor sárgássá válik, vagy barna csíkok jelennek meg benne, az azt jelenti, hogy a bor oxidálódott.

5.       Fanyar, kémiai anyagra emlékeztető szagot érzünk. Ha erős, hígítóra emlékezető szagot érzünk a borban, akkor már ne fogyasszuk.

6.       Ha szénsavas, annak ellenére, hogy nem habzóbor. Ilyenkor a bor másodszor is megerjedt, és élvezhetetlenné vált.

 

 

Forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros forró csoki

Vörösboros forró csoki

Szigorúan felnőtteknek való tartalom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!