Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros pulykacomb kakukkfüves vajas burgonyával és hagymalekvárral

2016. december 9.

Hozzávalók

  • 1 kg pulykacomb
  • 0,3 dl száraz vörösbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 db lilahagyma
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • frissen őrölt fekete bors
  • 100 g vaj
  • 2-3 dl olaj
  • 1 dl vörösborecet

Elkészítés

1. A pulykacombot alaposan átmossuk, szárazra töröljük.

2. Sóval, frissen őrölt borssal bedörzsöljük.

3. Botmixer segítségével turmixoljuk le a fokhagymát, annyi olajjal, hogy éppen ellepje, majd ezzel is dörzsöljük be a combot.

4. Tegyük a combot egy magas falú tepsibe.

5. A sárgarépát és a vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra, majd beletesszük a tepsibe a rozmaringgal együtt.

6. Öntsünk rá 1 dl vizet, 1 dl vörösbort, 1 dl olajat, majd fedjük le alufóliával és 130 fokon, 1 órát sütjük. (A comb nagyságától is függ a sütési idő!) Hústűvel ellenőrizzük!

7. A tepsiből beleöntjük egy turmixgépbe a zöldségeket és a húsból kisült zsiradékokat, majd magas fokozaton összeturmixoljuk, ha nagyon sűrű lenne, pici vizet öntsünk hozzá.

Vajas kakukkfüves burgonya:

1. A burgonyát megpucoljuk, majd vágjuk fel nagyobb darabokra és sós vízben főzzük meg.

2. Ha megfőtt, szűrjük le és törjük össze a vajjal és a kakukkfűvel.

3. Két kanál segítségével galuskákat formázunk a burgonyából, majd teflon serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk.

Hagymalekvár:

1. A lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük.

2. Kezdjünk el cukrot karamelizálni, majd adjuk hozzá a lilahagymát és 1-2 percig karamelizáljuk folyamatos keverés mellett.

3. Tegyük hozzá a  vörösborecetet, majd szakaszosan öntsük hozzá a vörösbort is.

4. Akkor készül el, ha megpuhult a hagymánk és lekvár állagú lesz.

gallicoop kicsi

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

A pesto, a pulyka és a bacon együtt szuper párosítás!
Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

"Az egyik tuti recept őszre az aszalt szilvával töltött pulykarolád, amibe (és amire!) a saját kedvemért bacont is teszek, valamint mostanában újításként diót is."

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.