Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszi almák, sziasztok! Mi mindent készíthetsz belőlük? Nem csak desszertet!

2021. szeptember 20.

„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” – ki ne ismerné a régi mondást? De ennél jóval többet „tud” kedvenc gyümölcsünk, főleg akkor, ha a konyhában szeretnénk minél sokrétűbben felhasználni. 8 olyan receptötletet mutatunk, amelyekben az almák valódi szupersztárokká válnak!

1. Levesek

Fahéjjal, szegfűszeggel igazi őszi csemege! Persze most már ne behűtve, hanem jó melegen fogyasszuk! Tegyük bele nyugodtan az „ütődött”, nem túl szép darabokat is, levesbe tökéletesek lesznek. És még egy tipp, az alma sós levesekben szintén megállja a helyét, párosítsuk például brokkolival!

Receptajánlatunk:

Fahéjas almaleves

Alma-brokkoli leves

Fotó: shutterstock

2. Rakott ételek

Édesbe és sósba is, naná! A máglyarakást senkinek sem kell bemutatni, de próbáljuk meg egyszer franciásra venni a figurát, és burgonyával, tejszínnel összesütni!

Receptajánlatunk:

Sütőtökös máglyarakás

Almás-kolbászos burgonyagratin

3. Saláták

Szuper mustárral, majonézzel, zöldségekkel kombinálva, kiegészíthetjük vele a klasszikus amerikai káposztasalátát, de persze a Waldorf saláta is elképzelhetetlen alma és zeller nélkül.

Receptajánlatunk:

Zöldalmás-kapros lazacpástétom

Almás-tejfölös káposztasaláta

4. Húsok mellé

Igen-igen, a lédús, savanykás alma húsok mellé is tökéletes: főve, sülve, párolva, szósznak. Arra figyeljünk, hogy viszonylag hamar megfő, illetve megsül, így ha az étellel együtt készül, csak a főzés vége felé adjuk hozzá.

Receptajánlatunk:

Almás csirke

Almás-zsályás sertésburger

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mindenki fellélegezhet, egy arizonai lány megmenti a navahó barackot

Mindenki fellélegezhet, egy arizonai lány megmenti a navahó barackot

Az indián botanikus arra tette fel az életét, hogy az őshonos gyümölcsfaj megmaradjon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.