Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Almás-zsályás sertésburger

2016. november 29.

Hozzávalók

  • 900 g sovány, darált sertéshús
  • 1 közepes Granny Smith alma
  • 1 közepes lila hagyma
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 nagy marék friss zsálya
  • só, bors

Elkészítés

1. Tegyük a húst egy nagy tálba, könnyebb vele dolgozni, ha nem hűtő-hideg. Reszeljük össze a hagymát és az almát, és adjuk a húshoz. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és a kezünkkel alaposan gyúrjuk össze.

2. Vágjuk apróra a zsályát, adjuk a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.

3. Osszuk a masszát 8 egyenlő részre, és formázzunk belőle pogácsákat. Felhasználásig tegyük a hűtőbe, vagy fagyasszuk le akár 3 hónapra.

4. Felhasználáskor barnítsuk meg mindkét oldalát egy serpenyőben, majd tegyük be a 190 fokos sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre.

 

Forrás: www.therunawayspoon.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás, fűszeres rizspiláf

Gránátalmás, fűszeres rizspiláf

Keletiesen fűszeres, önmagában, de köretként is szuperül működő perzsa piláf. Az otthoni készlet alapján szabadon variálhatjuk az összetevőket.
Porhanyós tejben párolt sertésfilé

Porhanyós tejben párolt sertésfilé

Kevés előkészítéssel egy tejben zamatosra párolt sertéskarajt varázsolhatunk az asztalra.
Az igazi szusirizs szójás lazaccal

Az igazi szusirizs szójás lazaccal

Így készül az igazi szusirizs. Ehetjük magában, tekerhetünk belőle szusit, vagy megsüthetjük hozzá ezt a narancsos, gyömbéres lazacszeletet is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.