
Fotó: shutterstock
Almás-zsályás sertésburger
Hozzávalók
- 900 g sovány, darált sertéshús
- 1 közepes Granny Smith alma
- 1 közepes lila hagyma
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 nagy marék friss zsálya
- só, bors
Elkészítés
1. Tegyük a húst egy nagy tálba, könnyebb vele dolgozni, ha nem hűtő-hideg. Reszeljük össze a hagymát és az almát, és adjuk a húshoz. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és a kezünkkel alaposan gyúrjuk össze.
2. Vágjuk apróra a zsályát, adjuk a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
3. Osszuk a masszát 8 egyenlő részre, és formázzunk belőle pogácsákat. Felhasználásig tegyük a hűtőbe, vagy fagyasszuk le akár 3 hónapra.
4. Felhasználáskor barnítsuk meg mindkét oldalát egy serpenyőben, majd tegyük be a 190 fokos sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre.
Forrás: www.therunawayspoon.com
Megosztom barátaimmal