Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet: Szuperfinom almás kolbászos burgonya gratin

Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet, ha gratinnek készítitek el, azaz csőben sütitek. Két dolog fontos: a burgonyát vékonyra karikázzátok, és ne kerüljön túl sok réteg egymásra (így gyorsabban átsül). Ezúttal kolbászt és almát is tettem az ételbe, szuper finom lett!
2017. október 18.

 

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya (tisztítva mérve)
  • 25 dkg tetszőleges kolbász
  • 2 nagyobb alma
  • vaj a forma kikenéséhez
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 dl 30%-os habtejszín
  • egy kis marék parmezánforgács

Elkészítés

 

almasburgonyagratin1

A meghámozott burgonyát vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a kolbászt is. A megmosott almákat szintén meghámozzuk, félkarikára vágjuk.

Egy nagy (vagy akár 4 egyszemélyes) formát kivajazunk, majd rétegezni kezdjük a hozzávalókat: a burgonyára alma és kolbász, arra pedig ismét burgonya jön. Minden réteget sóval és borssal fűszerezünk. Ráöntjük a tejszínt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.

Mikor már szépen pirul a teteje, rászórjuk a a parmezánforgácsot, és együtt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel
Isteni finom és szaftos húsos-tésztás fogás a Pastitsio – a görög rakott tészta

Isteni finom és szaftos húsos-tésztás fogás a Pastitsio – a görög rakott tészta

Azt hiszem, alig van olyan ember, aki egyáltalán nem szereti a rakott ételeket. Minden íz még intenzívebb lesz összesütve, és az elkészítésre sem kell túl sok időt szánnunk, hiszen dolgozik helyettünk a sütő. A fahéjat ki ne hagyjátok belőle, tökéletes ehhez az ízvilághoz!

Ne csak a hagyományos krumplit töltsétek meg, hanem próbáljátok ki az édesburgonyát is sütve, aztán finom, fűszeres töltelékekkel megpakolva!

Ebben a verzióban az édeskés íz egy kis csípőssel találkozik, hogy aztán némi savanykás tejföl tegyen koronát az összhangra. Tökéletes harmónia, próbáljátok ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!