Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szezámos brokkolitócsni

Jól megpakolható zöldséges tócsni, ezzel akár a kenyeret is helyettesíthetitek.
2019. szeptember 19.

Tócsnit nem csupán krumpliból készíthetünk. Ezúttal brokkolit használtam, szezámmagot, zablisztet és burgonyapelyhet tettem hozzá, végül pedig mindenféle finomságot pakoltam a tetejére.

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 1 fej brokkoli (50 dkg-os)

  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • annyi zabpehelyliszt, hogy összeálljon a massza
  • kevés olívaolaj (vagy szezámolaj) a sütéshez
  • cottage cheese, paradicsom és fekete-erdei sonka a tálaláshoz

Elkészítés

A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, kisebb rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben (vagy vízgőz felett, párolóbetétben) puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, egy nagy keverőtálba tesszük, és villával még melegen összetörjük. 

Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a tojásokat, a szezámmagot és a burgonyapelyhet. Ezután még annyi zabpehelylisztet szórunk bele, hogy összeálljon a massza (ne legyen túl kemény). 

8 lapos tócsnit formázunk belőle, majd serpenyőben, egy kevés felhevített olajon átsütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőre szedjük. Melegen, tetszőleges feltétekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós csirkecombok tejfölben sütve

Juhtúrós csirkecombok tejfölben sütve

Szaftos, puha csirke ízletes juhtúróval töltve.
Laskagombás-szójaszószos tészta

Laskagombás-szójaszószos tészta

Gyors ebéd az ősz színeivel.
Hagymás bab felturbózva

Hagymás bab felturbózva

Nagyon-nagyon laktató reggeli bevállalósaknak, a többieknek inkább ebédre ajánljuk…

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.