Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos-juhtúrós töltött cukkini

Az egyik legjobb dolog a tavaszi-nyári időszakban a piacon kapható számos tökféle. A cukkinit azért szeretem, mert rengeteg felhasználási módja van: készíthetjük töltve, rántva, főzeléknek, krémnek, sőt kenyeret is süthetünk belőle. Jöjjön most egy töltött verzió!
2018. April 20.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 2 db zsenge cukkini

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 30 dkg darált hús (sertés-marha)
  • őrölt fekete bors
  • 10-15 dkg juhtúró
  • snidling és újhagymazöld a díszítéshez

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos közepüket eltávolítjuk. Felületüket 20 percre besózzuk.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymákat megpároljuk rajta. Rátesszük a meghámozott, apró kockára vágott kolbászt, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.

A besózott cukkiniket alaposan leöblítjük, leszárítjuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, a vájatokat megtöltjük a töltelékkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.

A 25-30 perc letelte után a cukkinik tetejére juhtúrót morzsolunk, és visszatoljuk a zöldségeket a sütőbe további kb. 10 percre. Aprított snidlinggel és újhagymazölddel meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros-uborkás tésztasaláta

Kapros-uborkás tésztasaláta

A nyár egyik hírnöke: a kapor!
Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Rövid az eperszezon, használjátok ki! Nálam ilyenkor mindig jókora mennyiség lapul a hűtőben, és nemcsak édes, hanem sós ételekbe is teszek belőle. Ez a recept az egyik legfinomabb tavaszi salátám, általában vacsorára készítem magunknak.
Pitavacsora

Pitavacsora

Vega vacsi sok zöldséggel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!