Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos-juhtúrós töltött cukkini

Az egyik legjobb dolog a tavaszi-nyári időszakban a piacon kapható számos tökféle. A cukkinit azért szeretem, mert rengeteg felhasználási módja van: készíthetjük töltve, rántva, főzeléknek, krémnek, sőt kenyeret is süthetünk belőle. Jöjjön most egy töltött verzió!
2018. április 20.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 2 db zsenge cukkini

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 30 dkg darált hús (sertés-marha)
  • őrölt fekete bors
  • 10-15 dkg juhtúró
  • snidling és újhagymazöld a díszítéshez

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos közepüket eltávolítjuk. Felületüket 20 percre besózzuk.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymákat megpároljuk rajta. Rátesszük a meghámozott, apró kockára vágott kolbászt, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.

A besózott cukkiniket alaposan leöblítjük, leszárítjuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, a vájatokat megtöltjük a töltelékkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.

A 25-30 perc letelte után a cukkinik tetejére juhtúrót morzsolunk, és visszatoljuk a zöldségeket a sütőbe további kb. 10 percre. Aprított snidlinggel és újhagymazölddel meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros-uborkás tésztasaláta

Kapros-uborkás tésztasaláta

A nyár egyik hírnöke: a kapor!
Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Rövid az eperszezon, használjátok ki! Nálam ilyenkor mindig jókora mennyiség lapul a hűtőben, és nemcsak édes, hanem sós ételekbe is teszek belőle. Ez a recept az egyik legfinomabb tavaszi salátám, általában vacsorára készítem magunknak.
Pitavacsora

Pitavacsora

Vega vacsi sok zöldséggel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.