
Almás csirke - tej- és tojásmentesen
Hozzávalók
- 1,5 kg alma (ha lehet többféle: zöld, starking, idared, esetleg egy-két darabot helyettesíthetünk körtével)
- 3-4 vékony szelet kenyérszalonna
- 5 csirkefelsőcomb vagy 2 kisebb csontos csirkemell
- 1 evőkanál oregánó
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- só
-
Elkészítés
A csirkehúst megmossuk és besózzuk. A gyümölcsöt kimagozzuk, és héjastól nagyobb kockákra vágjuk. Egy mély tűzálló tálba vagy tepsibe belefektetjük a vékony szalonna szeleteket, majd rászórjuk a gyümölcs kétharmadát, meghintjük az oregánóval és a liszttel. Ezt követi a hús, majd a maradék gyümölcs. A tetejére ismét oregánó kerül. Letakarva 200 fokon kb. fél óráig sütjük, majd újabb félórára fedő nélkül 175 fokon sütjük, végül a húsokat a tetejére téve – ismét 200 fokon – megpirítjuk.
A gyümölcs köret mellé krumplirpürét, vagy párolt rizst tálalhatunk.
