Zöldalmás, kapros lazacpástétom
Adásban volt: 2013. december 4.
A recepthez tartozó videó

Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró, biztos siker!
2016. április 25.
Hozzávalók
4 adag- 30 dkg lazacfilé
- 2 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál magos mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek kapribogyó
- 1 lila hagyma
- 1 csokor snidling
- 1 csokor kapor
- ½ zöldalma
- só
- bors
Elkészítés
A lazacot sózzuk, borsozzuk, vékonyan beolajozzuk, és 150 C fokra előmelegített sütőben kíméletesen megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük az öntetet, amihez a majonézt a tejföllel, sóval, borssal, a magos mustárral, és egy kevés citromlével elkeverjük. A lazacot villával szálaira szedegetjük, és az öntetbe forgatjuk. A kapribogyókat leöblítjük és a finomra aprított lila hagymával, a kaporral és a zöldalmával együtt a pástétomba keverjük. Tálaláskor a tetejét friss kaporral megszórjuk.
Megosztom barátaimmal