Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Adásban volt: 2013. december 4.
A recepthez tartozó videó
Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró, biztos siker!
2016. április 25.

Hozzávalók

4 adag
  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 lila hagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor kapor
  • ½ zöldalma

  • bors

Elkészítés

A lazacot sózzuk, borsozzuk, vékonyan beolajozzuk, és 150 C fokra előmelegített sütőben kíméletesen megsütjük, majd kihűtjük.

Közben elkészítjük az öntetet, amihez a majonézt a tejföllel, sóval, borssal, a magos mustárral, és egy kevés citromlével elkeverjük. A lazacot villával szálaira szedegetjük, és az öntetbe forgatjuk. A kapribogyókat leöblítjük és a finomra aprított lila hagymával, a kaporral és a zöldalmával együtt a pástétomba keverjük. Tálaláskor a tetejét friss kaporral megszórjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros lazacpástétom

Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró- biztos siker!
Lazacos frittata

Lazacos frittata

Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.