Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Brokkoli-alma leves

Finom és olcsó
2016. szeptember 9.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 nagy brokkoli
  • 3 nagy alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy fej hagyma. felkockázva
  • 6 csésze zöldségleves
  • só, bors ízlés szerint
  • sima joghurt a díszítéshez

Elkészítés

Vágjuk le a brokkoli rózsákat, a szárakat daraboljuk fel. Az almákat hámozzuk meg és daraboljuk fel.

Egy nagyobb lábosban közepes lángon olvasszuk a vajat, adjuk hozzá a hagymát és  az almát. Kb. 6 perc után adjuk hozzá a levest és a brokkoli szárakat. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőt és lefedve főzzük kb. 20 percig.  Adjuk hozzá a brokkoli rózsákat is és főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről.

Botmixerrel pürésítsük a levest simára, ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

Tálaláskor natúr joghurttal díszítsük.

 

Forrás: food52.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Brokkolis zöldségleves

Brokkolis zöldségleves

Rácz Sándor a biodinamizmus, azaz a vegyszermentesség jegyében főz Péterrel egy egészséges, ízletes zöldséglevest. Őszi alapanyagokból, mert a szezonalitás is fontos.
Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

A brokkolilevesre mindenkinek van egy jó receptje, Pataky Péternek is. Megtudhatjuk, hogyan marad igazán élénkzöld a színe, ha ő készíti.
Brokkolis, sajtos tojáslepény

Brokkolis, sajtos tojáslepény

Lusta reggeli vagy gyors vacsora? A tojásos lepény összetevői tetszés szerint variálhatóak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.