
Fotó: shutterstock
Brokkoli-alma leves
Finom és olcsó
2016. szeptember 9.
Hozzávalók
6 személyre- 1 nagy brokkoli
- 3 nagy alma
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy fej hagyma. felkockázva
- 6 csésze zöldségleves
- só, bors ízlés szerint
- sima joghurt a díszítéshez
Elkészítés
Vágjuk le a brokkoli rózsákat, a szárakat daraboljuk fel. Az almákat hámozzuk meg és daraboljuk fel.
Egy nagyobb lábosban közepes lángon olvasszuk a vajat, adjuk hozzá a hagymát és az almát. Kb. 6 perc után adjuk hozzá a levest és a brokkoli szárakat. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőt és lefedve főzzük kb. 20 percig. Adjuk hozzá a brokkoli rózsákat is és főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről.
Botmixerrel pürésítsük a levest simára, ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
Tálaláskor natúr joghurttal díszítsük.
Forrás: food52.com
Megosztom barátaimmal