Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így készül a tökéletes gyümölcs-sajt tál

Az ősz egyik nagy trendje. Vendéglátáskor mindnképp tálaljunk ilyet.
2018. September 18.

Imádjuk a friss, füstös sonkákat, de ha a legújabb divatot akarjuk követni, gyümölcsökkel kell körbevennünk a sajtokat. Ízléses tálalás, remek falatok például borok mellé.

Válasszunk ki kb. 3 különféle sajtot. Ezeket vegyük ki a hűtőből, rakjuk egy deszkára, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy puhuljanak mielőtt tálaljuk. Ezután jöhetnek a gyümölcsök. Szinte bármi, amit szeretnénk: bogyósgyümik, kivi, füge, dinnyék.

A lényeg, hogy ne nyomja el egymást a kétféle étel, hanem egészítsék ki egymás ízvilágát. Ne pakoljunk túl sok gyümit a sajtok mellé – és fordítva. Minden ételt vágjunk falatkákra, hogy csak be kelljen kapni őket.

via: Pure wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A sajtfogyasztás 5 előnye

A sajtfogyasztás 5 előnye

Tudományosan ajánlott rendszeresen sajtot enni.
12 sajtos recept

12 sajtos recept

Sajt világnapra valami sajtos dukál.
A világ legsajtosabb pizzája

A világ legsajtosabb pizzája

111 különböző sajtból készül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!