Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így készül a tökéletes gyümölcs-sajt tál

Az ősz egyik nagy trendje. Vendéglátáskor mindnképp tálaljunk ilyet.
2018. szeptember 18.

Imádjuk a friss, füstös sonkákat, de ha a legújabb divatot akarjuk követni, gyümölcsökkel kell körbevennünk a sajtokat. Ízléses tálalás, remek falatok például borok mellé.

Válasszunk ki kb. 3 különféle sajtot. Ezeket vegyük ki a hűtőből, rakjuk egy deszkára, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy puhuljanak mielőtt tálaljuk. Ezután jöhetnek a gyümölcsök. Szinte bármi, amit szeretnénk: bogyósgyümik, kivi, füge, dinnyék.

A lényeg, hogy ne nyomja el egymást a kétféle étel, hanem egészítsék ki egymás ízvilágát. Ne pakoljunk túl sok gyümit a sajtok mellé – és fordítva. Minden ételt vágjunk falatkákra, hogy csak be kelljen kapni őket.

via: Pure wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A sajtfogyasztás 5 előnye

A sajtfogyasztás 5 előnye

Tudományosan ajánlott rendszeresen sajtot enni.
12 sajtos recept

12 sajtos recept

Sajt világnapra valami sajtos dukál.
A világ legsajtosabb pizzája

A világ legsajtosabb pizzája

111 különböző sajtból készül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.