Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Malacpofa paprikás, almás-tejfölös káposztával

Adásban volt: 2015. május 19.
A recepthez tartozó videó
Egy tévedhetetlen legényfogó étel: minden férfi álma egy malacpofa paprikás, tejfölös káposztával és egy jó pofa sörrel. Frideczky András, a Gellért Söröző és Brasserie séfje útmutatásával pedig az elkészítés sem tűnik kivitelezhetetlennek.
2016. május 1.

Hozzávalók

  • Malacpofa paprikás:
  • 50 dkg malacpofa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kenyérszalonna
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • 5 dl sertés alaplé
  • 1 dl tejszín

  • bors
  • olaj/kacsazsír
  • Almás-tejfölös káposzta:
  • 50 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg kenyérszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg tejföl
  • 5 dl zöldség alaplé

  • bors
  • 3 szál kapor
  • snidling
  • 2 db jonatán alma

Elkészítés

Malacpofa paprikás

A malacpofát előkészítjük: egy éles filézőkéssel lehártyázzuk, majd egy felforrósított lábosba olajat öntünk, és ezen a húsokat körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Amikor megpirultak a húsok, kivesszük őket a lábosból.

A malacpofás lábosban pörköltalapot készítünk:  a zsírszalonnát felkockázzuk, és az olajon lesütjük. Felkarikázzuk a hagymát, a paprikát, és cikkelyekre vágjuk a paradicsomot.
A szalonnára először a hagymát tesszük, megvárjuk míg kellemesen megpirul, ekkor kerül bele a paradicsom, és a paprika. Sózzuk, borsozzuk.
A kérgesített malacpofákat a pörköltalapba helyezzük, és felöntjük az alaplével. Lefedve, alacsony hőmérsékleten 1 óra alatt készre pároljuk.

Amikor a malacpofa puhára főtt, megszórjuk pirospaprikával, kivesszük a húsokat, az alapot pedig egy kevés tejszínnel sűrűre turmixoljuk.
Aprított, friss kakukkfűvel megszórjuk.

Almás-tejfölös káposzta

A fejes káposztát legyaluljuk.
A felaprított szalonnát lepirítjuk, majd erre kerül a felkarikázott hagyma és a káposzta. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a zöldség alaplével. Mikor a káposzta már összeesett, de még roppanós, belekeverjük a tejfölt, a vágott kaprot és az aprított snidlinget.

Az almákat a héjával együtt gyufaszál vékonyra vágjuk, és a káposzta mellé tesszük főni. Pár perc alatt elkészül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb malacság

Az 5 legjobb malacság

Ti rákerestetek a tarjára, mi pedig kíváncsiak voltunk, ezek közül melyik az az öt recept, ami a legjobban tetszett nektek ebben a témakörben. Házisertés, mangalica, egyben sütve, szeletelve, kolbásznak, nyárson vagy grillezve. A tarja számtalan felhasználási módjából mi most ötöt mutatunk meg nektek.
Mi micsoda a disznótorosban? - Túlélő kalauz a döfés utánra

Mi micsoda a disznótorosban? - Túlélő kalauz a döfés utánra

Aki nem maga vág vagy vágat, annak egy ideje már érkeznek a rokonok disznótoros-pakkjai, de vajon mi van a csomagban? 10+1 alapfogalom a disznóvágás körül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.