Malacpofa paprikás, almás-tejfölös káposztával

Hozzávalók
- Malacpofa paprikás:
- 50 dkg malacpofa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kenyérszalonna
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- fűszerpaprika
- kakukkfű
- 5 dl sertés alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- olaj/kacsazsír
- Almás-tejfölös káposzta:
- 50 dkg fejes káposzta
- 5 dkg kenyérszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg tejföl
- 5 dl zöldség alaplé
- só
- bors
- 3 szál kapor
- snidling
- 2 db jonatán alma
Elkészítés
Malacpofa paprikás
A malacpofát előkészítjük: egy éles filézőkéssel lehártyázzuk, majd egy felforrósított lábosba olajat öntünk, és ezen a húsokat körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Amikor megpirultak a húsok, kivesszük őket a lábosból.
A malacpofás lábosban pörköltalapot készítünk: a zsírszalonnát felkockázzuk, és az olajon lesütjük. Felkarikázzuk a hagymát, a paprikát, és cikkelyekre vágjuk a paradicsomot.
A szalonnára először a hagymát tesszük, megvárjuk míg kellemesen megpirul, ekkor kerül bele a paradicsom, és a paprika. Sózzuk, borsozzuk.
A kérgesített malacpofákat a pörköltalapba helyezzük, és felöntjük az alaplével. Lefedve, alacsony hőmérsékleten 1 óra alatt készre pároljuk.
Amikor a malacpofa puhára főtt, megszórjuk pirospaprikával, kivesszük a húsokat, az alapot pedig egy kevés tejszínnel sűrűre turmixoljuk.
Aprított, friss kakukkfűvel megszórjuk.
Almás-tejfölös káposzta
A fejes káposztát legyaluljuk.
A felaprított szalonnát lepirítjuk, majd erre kerül a felkarikázott hagyma és a káposzta. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a zöldség alaplével. Mikor a káposzta már összeesett, de még roppanós, belekeverjük a tejfölt, a vágott kaprot és az aprított snidlinget.
Az almákat a héjával együtt gyufaszál vékonyra vágjuk, és a káposzta mellé tesszük főni. Pár perc alatt elkészül.
