Őszi almák, sziasztok! Mi mindent készíthetsz belőlük? Nem csak desszertet!
2021. September 20.„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” – ki ne ismerné a régi mondást? De ennél jóval többet „tud” kedvenc gyümölcsünk, főleg akkor, ha a konyhában szeretnénk minél sokrétűbben felhasználni. 8 olyan receptötletet mutatunk, amelyekben az almák valódi szupersztárokká válnak!
1. Levesek
Fahéjjal, szegfűszeggel igazi őszi csemege! Persze most már ne behűtve, hanem jó melegen fogyasszuk! Tegyük bele nyugodtan az „ütődött”, nem túl szép darabokat is, levesbe tökéletesek lesznek. És még egy tipp, az alma sós levesekben szintén megállja a helyét, párosítsuk például brokkolival!
Receptajánlatunk:
2. Rakott ételek
Édesbe és sósba is, naná! A máglyarakást senkinek sem kell bemutatni, de próbáljuk meg egyszer franciásra venni a figurát, és burgonyával, tejszínnel összesütni!
Receptajánlatunk:
Almás-kolbászos burgonyagratin
3. Saláták
Szuper mustárral, majonézzel, zöldségekkel kombinálva, kiegészíthetjük vele a klasszikus amerikai káposztasalátát, de persze a Waldorf saláta is elképzelhetetlen alma és zeller nélkül.
Receptajánlatunk:
Zöldalmás-kapros lazacpástétom
4. Húsok mellé
Igen-igen, a lédús, savanykás alma húsok mellé is tökéletes: főve, sülve, párolva, szósznak. Arra figyeljünk, hogy viszonylag hamar megfő, illetve megsül, így ha az étellel együtt készül, csak a főzés vége felé adjuk hozzá.
Receptajánlatunk: