Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ma ünnepeljük Szent Iván éjszakáját. Készíts tűzrőlpattant ételeket az estére!

2020. június 23.

A nyári napforduló után 3 nappal, június 23-ról 24-re virradó éjszaka Szent Iván éjszakája. A régi hagyományok, babonák ezen az éjen mágikus tulajdonságokkal ruházták fel a tüzet, a közösségek tüzeket gyújtottak, volt tűzugrás és tánc körülötte egészen pirkadatig. Miért ne készíthetnénk ma igazán „tüzes” ételeket? Tűzrőlpattant válogatásunkban 4 csípős és 4 grillen készült (azaz kerti grillen is elkészíthető) fogást mutatunk.

Török mártogatós 

Dióval készítve, csiliszósszal ízesítve. Egy pohár bor mellé tökéletes nassolnivaló

Quesadilla csípős babbal 

Mert melengető ételeket nem csak télen ehetünk! Igazi partykaja

Csilis garnélasaláta 

Avokádóval és garnélával, valamint értékes quinoával. 

Szardíniaszószos tészta 

Egyszerre friss, csípős, fűszeres, sós… Ízkavalkád! 

Grillezett cukkini saláta 

Könnyű vacsora tápláló, rostdús fehérbabbal. 

Grillsajtos hamburger 

A burger sajttal is mennyei, főleg ha jól meggrillezzük.

Mexikói grillezett kukorica 

Tálald az édes-füstös kukoricát csípős, csilis csirkeszárnyakkal!

Grillezett ananász kókuszfagyival 

Különleges nyári desszert, kókuszfagyi helyett olvasztott csokival vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!