Chilis garnélasaláta avokádóval és quinoával

Hozzávalók
2 személyre- 12 db királyrák
- 1-2 érett avokádó
- 10 dkg quinoa
- 1 lime
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg vegyes saláta
- 1 kígyóuborka
- 1 jalapeno
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek édes chili szósz
- friss petrezselyem
- olívaolaj
- vaj
- só, bors
Elkészítés
1. A quinát sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
2. A rákokat megtisztítjuk, sütésig félre rakjuk.
3. A salátához az avokádot félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, kivesszük a héjából és meglocsoljuk a lime levével, hogy ne barnuljanak be. A kígyóuborkát félbevágjuk, kikapartjuk a magjait, majd keresztben felcsíkozzuk és megsózzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A jalapeno magjait eltávolítjuk, majd felcsíkozzuk.
4. Egy felhevített serpenyőben sütjük meg a rákokat olívaolajon és kevés vajon a megroppantott fokhagymákkal. Hozzáadunk friss petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk és a végén keverjük hozzá a chili szószt.
5. A salátához egy tálban összekeverjük az apróra vágott újhagymát, a felcsíkozott kígyóuborkát és avokádót, majd elkeverjük a quinoával. Jó étvágyat!
