Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chilis garnélasaláta avokádóval és quinoával

Adásban volt: 2017. november 23.
A recepthez tartozó videó
2017. november 23.

Hozzávalók

2 személyre
  • 12 db királyrák
  • 1-2 érett avokádó
  • 10 dkg quinoa
  • 1 lime
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg vegyes saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 1 jalapeno
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek édes chili szósz
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • vaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A quinát sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

2. A rákokat megtisztítjuk, sütésig félre rakjuk.

3. A salátához az avokádot félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, kivesszük a héjából és meglocsoljuk a lime levével, hogy ne barnuljanak be. A kígyóuborkát félbevágjuk, kikapartjuk a magjait, majd keresztben felcsíkozzuk és megsózzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A jalapeno magjait eltávolítjuk, majd felcsíkozzuk.

4. Egy felhevített serpenyőben sütjük meg a rákokat olívaolajon és kevés vajon a megroppantott fokhagymákkal. Hozzáadunk friss petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk és a végén keverjük hozzá a chili szószt.

5. A salátához egy tálban összekeverjük az apróra vágott újhagymát, a felcsíkozott kígyóuborkát és avokádót, majd elkeverjük a quinoával. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Garnélarák zöldséges üvegtésztával és csirkemell csíkokkal

Garnélarák zöldséges üvegtésztával és csirkemell csíkokkal

Egy kiadós, mégis egészségtudatos ázsiai étel, ami a leglassabb tempóban is 15 perc alatt kész.
Ázsiai tésztasaláta garnélával

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Házi készítésű ázsiai szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.