
Grillezett ananász kókuszfagylalttal
Hozzávalók
6 főre- 140 g cukor
- 3 ek. fehér rum
- 50 g kókuszpehely
- 1 közepes méretű ananász
- kókuszfagylalt és durvára aprított mentalevél a tálaláshoz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat). Tegyük a cukrot egy kis lábosba 280 ml vízzel együtt. Gyenge tűzön melegítsük addig, míg a cukor feloldódik, majd vegyük feljebb a lángot közepesre. Adjuk a sziruphoz a rumot, és forraljuk 3-4 percig, míg egy kicsit sűrűsödik. Vegyük le a tűzről.
2. A kókuszpelyhet szórjuk egy nagy tepsibe, és körülbelül 5 perc alatt pirítsuk aranyszínűre. Tegyük félre, míg kihűl.
3. Gyújtsuk be a kerti sütőt, vagy forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. Az ananászt hosszában vágjuk 6 cikkre a héjával és a levelével együtt. Ecsettel kenjük a szeletekre a szirup nagy részét, és grillezzük 3-5 percig mindkét oldalukat (amíg csíkosra pirulnak). Tányérra téve hagyjuk őket hűlni. Tálalás előtt rendezzük el az ananászszeleteket egy nagy tálon. Ne hámozzuk meg őket, hanem vagdossuk be hasábokra úgy, hogy a héj összefogja a szeleteket. Locsoljuk az ananászra a maradék szirupot. Tegyünk a tetejére kókuszfagylaltot, hintsük meg kókuszpehellyel és mentalevelekkel.
20 perc előkészítés, 15 perc elkészítés
ADAGONKÉNT: 331 kcal • 8 g zsír • 7 g telített zsírsav • 57 g szénhidrát • 54 g cukor • 3 g rost • 3 g fehérje • 0,1 g só
De ugyan mit ér az augusztus a cukkini, a padlizsán vagy a paradicsom nélkül? Vagy az élet desszertek, sőt gyümölcsös piték nélkül? Mindezt, és még rengeteg ínycsiklandó receptet találtok a Good Food magazin augusztusi lapszámában. Keressétek az újságárusoknál vagy a www.kossuth.hu oldalon. És ne feledjétek, még mindig csak augusztus van!