Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett ananász kókuszfagylalttal

Mert az ananászt is lehet - és érdemes - grillezni!
2016. augusztus 12.

Hozzávalók

6 főre
  • 140 g cukor
  • 3 ek. fehér rum
  • 50 g kókuszpehely
  • 1 közepes méretű ananász
  • kókuszfagylalt és durvára aprított mentalevél a tálaláshoz

Elkészítés

 

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat). Tegyük a cukrot egy kis lábosba 280 ml vízzel együtt. Gyenge tűzön melegítsük addig, míg a cukor feloldódik, majd vegyük feljebb a lán­got közepesre. Adjuk a sziruphoz a ru­mot, és forraljuk 3-4 percig, míg egy kicsit sűrűsödik. Vegyük le a tűzről.

2. A kókuszpelyhet szórjuk egy nagy tepsibe, és körülbelül 5 perc alatt pirítsuk aranyszínűre. Tegyük félre, míg kihűl.

3. Gyújtsuk be a kerti sütőt, vagy forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. Az ananászt hosszában vágjuk 6 cikk­re a héjával és a levelével együtt. Ecsettel kenjük a szeletekre a szirup nagy részét, és grillezzük 3-5 percig mindkét oldalukat (amíg csíkosra pirulnak). Tányérra téve hagyjuk őket hűlni. Tálalás előtt rendezzük el az ananászszeleteket egy nagy tálon. Ne hámozzuk meg őket, hanem vagdos­suk be hasábokra úgy, hogy a héj összefogja a szeleteket. Locsoljuk az ana­nászra a maradék szirupot. Tegyünk a tetejére kókuszfagylaltot, hintsük meg kókuszpehellyel és mentalevelekkel.

20 perc előkészítés, 15 perc elkészítés

ADAGONKÉNT: 331 kcal • 8 g zsír • 7 g telített zsírsav • 57 g szénhidrát • 54 g cukor • 3 g rost • 3 g fehérje • 0,1 g só

 

De ugyan mit ér az augusztus a cukkini, a padlizsán vagy a paradicsom nélkül? Vagy az élet desszertek, sőt gyümölcsös piték nélkül? Mindezt, és még rengeteg ínycsiklandó receptet találtok a Good Food magazin augusztusi lapszámában. Keressétek az újságárusoknál vagy a www.kossuth.hu oldalon. És ne feledjétek, még mindig csak augusztus van!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ananászos zöld turmix

Ananászos zöld turmix

Hogy ősszel se merüljön ki a szervezetünk, készítsük el ezt a vitaminbombát!
Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Mézes sült ananász vanília fagyival

Mézes sült ananász vanília fagyival

A friss ananásznál nincsen jobb, kivéve ha a mézes, vaníliás szirupban karamellizáljuk és vanília fagyit kínálunk mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.