Helló, ősz! Ez a 7 alapanyag teszi igazán finommá a beköszöntő hűvös évszakot
2019. September 7.Az első őszi szombat estére szezonnyitó cikkel készültünk, hangolódjatok velünk! Igen, elmúlt a nyár, viszont számos izgalmas gasztronómiai élmény vár ránk ősszel is, lássuk, mi kerüljön az asztalra, a lábasba vagy a tepsibe!
1. Sütőtök
Sokan vártuk, hogy végre beköszöntsön a tökszezon… Jó hír, hogy az első példányok már megjelentek a piacon, kanadai és hokkaido (japán) tökre is eshet a választásunk. Előbbit csak dobjuk be a sütőbe, utóbbiból pedig készítsünk finom töltött tököt.
2. Erdei gombák
Az esős évszak nagy előnye, hogy végre változatos gombaételeket készíthetünk. Ügyeljünk arra, hogy csak biztos forrásból vásároljunk, vagy mindenképpen vizsgáltassuk be az erdőben gyűjtött gombákat! Ha minden rendben, jöhet is egy finom erdei gombás fogás!
3. Édesburgonya
Egész évben kapható, de most jött el igazán a szezonja. Mi egészben sütve szeretjük a leginkább, mondjuk csirkével töltve. Aztán persze lehet variálni, és például nudlit vagy brownie-t készíteni belőle.
4. Tea
A rozéfröccsöket hamarosan forró italok váltják fel, például itt az ideje, hogy megfőzzük az első forró teákat. Turbózzuk fel immunerősítő gyömbérrel, citrommal, fahéjjal vagy mézzel, így nem csupán finomak, hanem szuper egészségesek is lesznek.
5. Padlizsán
A szeptember szupersztárja! Töltsük meg, tegyük raguba, lecsóba, zakuszkába vagy csak gyorsan dobjunk össze egy isteni majonézes kencét… Mindenhogy finom!
6. Olajos magok
Ősszel valahogy ráfanyalodunk a dióra, ugye? Ha már eleget ropogtattunk, jöhet egy szaftos süti dióval, naranccsal és a már sokat emlegetett sütőtökkel?
7. Füge
Szeptember elején már valamennyi szupermarket polcain megtaláljuk, emellett a piacokon szintén beszerezhetjük kedvenc lila gyümölcsünket. Bor, sajt és pirítós mellé önmagában is remek vacsora, de ha ez kevés, készítsünk belőle például galette-et!